Apples årlige utviklerkonferanse i San Fransisco


Årets utviklerkonferanse hos Apple i San Fransisco ble åpnet av Jennifer Bailey, faktisk den første kvinnelige sjefen som har inntatt scenen på disse konferansene. Det var ikke bare hun som fikk stor oppmerksomhet, for Apple hadde store nyheter å komme med, i et selskap som for tiden sliter sammen med restene av Silicon Valley.

Jennifer Bailey er visepresident for selskapets internettjenester, og de fleste visste på forhånd at det nå var ett år siden Apple kjøpte musikktjenesten Beat for 3 milliarder. Det var tid for nylansering av strømmetjenesten. Apple skal altså nå ta opp kampen mot Tidal og Spotify. Bare Spotify har hele 60 millioner brukere over hele verden. Konkurrentene skjelver nok nå, for ryktene vil ha det til at Apple kommer til å ha lavere abonnementspriser enn noen annen aktør. Det vil si at nesten 1 milliard musikkelskere raskt kan bytte leverandør.

På årets utviklerkonferanse var det også duket for en ny Apple TV, og det er ingen tvil om at Android TV har kommet for å bli. Apple skal ha skaffet gode avtaler med flere amerikanske TV-selskaper som FOX og ESPN for å tilby en unik TV-pakke.

Årets store «snakkis» er Apples nye Apple Watch, som nordmenn også snart får tilgang på. Årets utviklingskonferanse for Apple hadde altså flere spennende nyheter å gi sine fans over hele verden.